visie
15 sep 22

Impact op ons allemaal

Bestuur VisieMKB

Maak jij je zorgen dat jij geraakt wordt door het stikstof beleid? Zo niet, is dat dan wel terecht? We praten je hieronder bij.

Het beleid van de politiek heeft impact op ons allemaal. Misschien niet altijd direct, maar ook indirect worden veel bedrijven getroffen. Nu komt met name de agrarische sector in het nieuws over de impact die het op hen heeft. En die impact is natuurlijk ook gigantisch. Maar vergeet niet dat daarmee indirect veel andere sectoren geraakt worden, zoals bouwbedrijven, voedselverwerkers, dierenartsen en transportbedrijven. Direct en indirect worden hierdoor weer andere bedrijven getroffen, zoals accountants, marketingbureaus, supermarkten, bouwmarkten, softwareleveranciers, schoonmaakbedrijven, etc.

Wat betekent dit? Als veel boeren moeten stoppen betekent dat dat de gehele keten die daaraan verbonden is dat zal gaan voelen. Het gaat dus veel verder dan alleen de boeren. Het heeft impact op ons allemaal.

Deze logica geldt ook voor andere maatregelen die in de toekomst mogelijk genomen gaan worden, zoals het opheffen van de drempelwaarde voor de stikstofdepositie binnen de bouw. Als de bouw getroffen wordt, wordt haar keten vervolgens weer getroffen. Of de gevolgen van de energiecrisis voor de industriebranche.

Kom daarom in actie en steun visie MKB. Lees meer over de mogelijkheden op de website.

Gerelateerd